one of the most versatile artists of the Netherlands
Compositions
Opus 48

Het Zwarte Raam (2021)

HET ZWARTE RAAM
kun je de klimaatcrisis verzwijgen voor je geliefde? 

Een productie van Orkater

Een man en een vrouw wonen op een immense, verlaten vlakte. In de hoek van de kamer staat een driekoppig dansorkest. De vrouw schrijft een boek bij de open haard. De man komt elke dag te laat terug van zijn werk. Wat zij niet weet is dat hij de mensheid aan het redden is en dat hij uit liefde voor haar verzwijgt dat de wereld aan het vergaan is.

Hoewel ze heerlijk dansen op de klanken van het orkest lopen de spanningen op. De afgrijselijke werkelijkheid van buiten dringt langzaam de huiskamer binnen. Ooit stond de vlakte vol bomen, maar nu het haardhout op is wordt het echtelijk bed aan mootjes gehakt. Vastbesloten om de relatie te redden laat de vrouw een gedachtenlezer komen. Hij brengt waarheden aan het licht die de situatie volledig ontregelen.

Het Zwarte Raam is een weefsel van muziek en taal. Hedendaagse klanken doorsnijden en vervormen de dansmuziek en voeren uiteindelijk de boventoon in het post-apocalyptische universum op kamerformaat.

met: Michiel Blankwaardt, Wendell Jaspers, Harald Austbø (cello), Mascha Hogendoorn (klarinet, basklarinet, saxofoon, dwarsfluit) en Liesbeth Vreeburg (harp, synthesizers)

regie en tekstadvies: Leopold Witte
concept, tekst & compositie: Micha Hamel