one of the most versatile artists of the Netherlands
News

Nieuw Virtual Reality-project

Omdat mijn opera al mijn tijd opslokte, lag het virtual-reality-project even stil. Maar vanaf deze week gaan we weer starten! Demian Albers (Studio Apvis) en ik gaan een 6 minuten durende ervaring maken. Na ‘Zonder Handen’ (2014) en ‘Lokroep’ (2016) wordt dit onze derde VR-installatie, waarmee we hopelijk weer een mooie tournee langs de diverse festivals zullen kunnen doen, en we weer een groot en breed publiek kunnen enthousiasmeren voor deze nieuwe combinatie van kunst en technologie. Deze nummer drie heet ‘Nee mijn verhaal ja’, omdat er een verhaal in verschillende perspectieven en op meerdere sporen wordt verteld, zodat de toeschouwer moet schakelen tussen kijken, luisteren en lezen:

“De woorden beginnen langzaam, als wingerds, uit het lichaam los te kronkelen en te zweven door de ruimte. De letterslierten maken zich los, en vormen een wiegende ring van zinnen en zinsfragmenten die gaandeweg enige samenhang vertonen. Door deze woorden vast te pakken, kun je een verhaallijn activeren. De ruimte transformeert naar gelang de inhoud van de woorden die je hoort op je hoofdtelefoon.”

Wordt vervolgd.